מתכון עיראקי המכיל במקור אורז ועדשים אדומות. בשל פשטותו נהוג היה להכינו בימי חמישי, כאשר הנשים היו עסוקות בבישולים לשבת. במתכון זה החלפתי את האורז בבורגול. הבורגול יותר נוח להכנה, ובריא יותר.
להלן המתכון (ארבע מנות):
חומרים:
כוס בורגול.
חצי כוס עדשים אדומות.
כוס וחצי מים.
חצי כפית פפריקה מתוקה.
חצי כפית מלח.
מעט פלפל.
4 כפות שמן.
חצי כפית כמון.
כף שום כתוש.
אופן הכנה:
לשטוף את העדשים היטב.
לשים בסיר את המים, בורגול, עדשים, מלח, פלפל, ופפריקה. ולהביא לרתיחה.
לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה 10-12 דקות.
לכבות את האש.
לחמם את השמן במחבת.
לטגן את השום כדקה.
להוסיף את הכמון ולטגן כ 15 שניות (להיזהר שלא יישרף, אני נוהג להנמיך את הגז לפני הוספת הכמון).
לשפוך את תערובת השמן שום וכמון לסיר.
לפורר את התבשיל עם מזלג (אני נוהג להשתמש במזלג בשר גדולה), לכסות ולהמתין חמש דקות.
המלצת הגשה:
קיצ'רי נהוג לאכול עם יוגורט, שמנת או לבן.
אימי נוהגת לאכול עם ביצת עין הפוכה.
אני הכי אוהב עם:
סלט ירקות חתוך דק דק ומתובל עם הרבה לימון שמן זית מלח וסומק, יוגורט ופלפלצ'ומה.
בתאבון
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה